Vaše otázky a náměty na další články a vůbec všechno, co vás zajímá kolem snubních prstenů, pište jako komentáře ke stávajícím článkům.

pátek 18. května 2012

Proč zlaté snubní prsteny?

Chystáte-li se vdávat či ženit a tudíž také vybírat snubní prsteny, musíte zvážit několik faktorů, které vám mohou usnadnit vaše rozhodování.

Předně byste měli mít jasno v otázce finanční. Pokud jste právě s děravou kapsou prolezli školu a dřete se za nástupní plat, budete určitě vybírat v jiné kategorii snubních prstenů, než dobře situovaný a prosperující podnikatel. Mnoho lidí v takovéto situaci volí snubní prsteny z chirurgické oceli nebo ze stříbra. Těžko ale říci, zda je tohle to správné rozhodnutí. Pořídit si jako symbol vzájemné lásky a vlastního manželství prsten z jiného materiálu, než ze zlata, považuje mnoho lidí za nepatřičné, nedůstojné a odporující tradicím. A v podstatě mají pravdu. Osobně bych v mizerné finanční situaci volila také byť jednoduché a úzké, ale snubní prstýnky ze zlata. Ocelové prsteny totiž nemají prakticky žádnou hodnotu, a tak, byť podvědomě, snižují i hodnotu manželství. 

Proč to píšu? Nedávno jsem se setkala u jednoho poměrně známého a uznávaného léčitele s názorem, že ocelové snubní prsteny přispívají k vysoké rozvodovosti. Což mi v prvním okamžiku, přiznám se, trochu vyrazilo dech. Myslela jsem si, že rozvodovost má nějakou spojitost s kovy, ale bylo to jinak. Když si prý totiž lidé neváží symbolu manželství, jímž snubní prsteny dozajista jsou, neváží si ani vlastního manželství. Není jim pak zatěžko vyhledávat mimomanželské vztahy a dochází k postupnému nebo někdy i rychlému rozpadu manželství. Asi na tom něco bude.

Alergie na jiné kovy může být důvodem, proč jsou někteří lidé nuceni volit zlaté šperky. V mládí jsem pracovala v laboratoři, kde chemické výpary rozptýlené v ovzduší dokázaly moje stříbrné náušnice do dvou dnů obarvit na černo. Zlatý prstýnek odolával a zůstával beze změny; náušnice jsem musela vyměnit za zlaté. Existují lidé, kde je situace opačná a kovy mají jakousi alergii na ně. Chirurgická nerezivějící ocel na jejich rukou rezaví a stříbrné šperky jsou do druhého dne zralé na důkladné čištění. Pokud pracujete ve strojírenství a znáte pojem koncové měrky, tak možná víte, že někteří lidé s nimi vůbec nesmějí pracovat, aby je pouhým dotekem nezničili.

Dalším důvodem pro koupi zlatých snubních prstenů je to, že cena zlata neklesá, ale naopak stále roste. Zlaté šperky mohou pak posloužit v nouzi opravdu nejvyšší, v níž vám šperky ocelové nebudou opravdu vůbec k ničemu.

Několik mých odlehčených článečků a článků mých přátel na toto téma je k počtení na stránce
Poučení můžete hledat také mezi reklamními články, např.

Pro někoho může být důvodem také zvýšení osobní prestiže v očích ostatních lidí. V tomto ohledu pak ale nechápu současnou módu bílého zlata. Mnoho lidí totiž považuje šperky z bílého zlata za ocelové.

Velmi pádným důvodem k rozhodnutí pro prsteny zlaté může být radost ženy z hodnotného šperku. Při své nynější práci se setkávám s léta šťastně ženatými muži, kteří svou manželku chtějí při příležitosti výročí svatby překvapit novými zlatými prsteny, protože si dobře pamatují na její okamžiky štěstí tehdy před lety, když kupovali snubní prsteny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jakýkoli spam je nemilosrdně mazán. Byť by byl sebemazanější.

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.